donderdag 3 april 2014

01 - Blog

Binnenkort vertrekken we naar Namibië, een weids land in Zuidelijk Afrika . Onze reis zal een aantal weken duren en ons behalve door Namibië ook door Botswana en Zambia voeren . Via deze blog willen we contact houden met jullie: onze vrienden, familie en andere geïnteresseerden.

Hoe werkt dat eigenlijk zo'n blog? Het is handig als je weet hoe de knoppen, hyperlinks en tekstvelden werken en hoe je ze kunt gebruiken.


Hieronder zie je de tekst "Meer lezen". Als je daarop klikt schuift het resterende deel van het bericht open en kun je verder lezen. Daardoor heb je een beter overzicht van de al gepubliceerde blog-berichten. Handig toch?




Nadat je op "Meer lezen" hebt geklikt kom je in dit volgende stuk tekst terecht. Dat was daarvoor nog verborgen. In de afbeelding hierboven zie je:
  • dat je je kunt abonneren op een nieuw bericht. Voer je e-mailadres in en klik op "Submit". Dan opent een venster van Feedburner waarin je een code moet invullen. Daarna moet je nog even klikken op "Complete subscription request". Als dat gebeurt is krijg je voortaan een mailtje in je mailbox met "Requested Subscription to Dorsland " als er een nieuw bericht is. Klik in dat geval op de link in deze mail.
  • dat je kunt zoeken naar teksten in berichten via het zoekscherm
  • dat onder het zoekvenster zich een overzicht van oudere berichten bevindt. Je kunt hier doorheen bladeren en klikken op een ouder bericht om dit nog eens te bekijken.
  • dat je commentaar kunt invoeren op een bericht. Dit commentaar wordt gepubliceerd nadat het door de redacteur (door mij dus) is goedgekeurd. Zet het er even bij als je NIET wilt dat je commentaar wordt gepubliceerd.
Let op:

  • Je kunt op de links in de tekst klikken voor extra achtergrondinformatie.  
  • Klik op een plaatje om een  grotere afbeelding te zien. 
  • Klik op de "terug"- knop, linksboven in Internet Explorer of Chrome om terug te gaan naar de Blog-tekst. 

Ons vat die pad!
Veel leesplezier!

1 opmerking:

hej zei

What an adventure!!!
And thanks for tye opportunity to follow you on your blog (y)
Have a great trip!
Liefs
Kicki & Uffe