zaterdag 3 mei 2014

09 - 41 jaar getrouwd


Relatief laat (6:30) opgestaan. Iedereen had behoefte om een beetje bij te komen na de lange rit gisteren en de zonsopgang zouden we sowieso niet halen omdat dan eerst de daktenten moesten worden opgevouwen. We worden daar wel handiger in maar het opvouwen, dichtritsen en vastsjorren kost toch zeker 20 min, terwijl het opzetten 5 min kost.Verder hebben we een methode bedacht om de kussens, dekens en slaapzakken op de tenten onder het dekzeil vast te sjorren wat astronomisch veel plek scheelt in de bagageruimte.


Na het ontbijt (omelet met spek--daar kun je prima een hele dag op teren) naar de Canyon. Erg mooi en wijds, maar we waren om 8:00 al wat laat en de zon stond al zo hoog dat er weing diepte-ervaring was.


Bij het centrale uitkijkpunt stonden enkele autoĊ›. Het was niet druk en iedereen was stil, zoals je op een dergelijke magistrale plaats ook hoort te zijn. Het uitkijkpunt was overdekt met latten om het ongenadige zonlicht te beperken, een heerlijke koele plek. Wat verder Westelijk gereden naar een wat ander (mooier) uitkijkpunt. Na nog enkele uitkijkpunten gezien te hebben besloten we om in het Roadhouse, 25 km terug wat te gaan drinken en te kijken of we konden internetten.


Het Roadhouse was volgestopt met oude autowrakken, materiaal uit 100 jaar oude garages. Wel leuk maar ook wat kitcherig. Hier logeerden de wat meer luxe behoevende vakantiegangers. Er werd om 13:00 al flink bier gedronken (De bar heette ¨Tankstelle´). Nou dat klopte, er werd flink getankt. De Savanna-dry (Een ciderdrank, bekend bij Afrika-gangers) was een feest der herkenning, de koffie was bagger en internet werkte niet. Jammer, geen blog kunnen posten.


Na een paar uur heerlijk luieren op de camping naar de zonsondergang aan de Canyon. Inderdaad veel beter licht. Jamer dat we de zon in het gezicht hadden. Toch een paar mooie foto´s kunnen maken ondanks het feit dat ik een verkeerde zonnekap had meegenomen (Stom!).


Voor het eten een fles met bubblewijn opengetrokken ter ere van onze 41e huwelijks-verjaardag. De braai en de sla met avocado van onze locale chefkok was weer een feestje. De sterrenhemel hing vol met slingers en lampjes...

Geen opmerkingen: