maandag 26 mei 2014

33 - Weer thuis

Vandaag, de laatste dag is het inpakken geblazen. Het is vooral zaak om onze souvenirs heel mee te krijgen dus die worden in (niet geheel schoon) wasgoed gerold. Verder gaat alles kriskras in de tassen en koffers. We zoeken het thuis wel verder uit, en bijna alles is toch vuil.

Gijs en ik gaan nog even Windhoek in. Het is vrij stil op straat want het is een nationale feestdag. Er zijn nog wel enkele kraampjes open. Gijs koopt nog wat spullen maar ik vind niet wat ik zoek en laat het er verder bij zitten. We kopen nog wat leesvoer, onder andere een boek in het Zuid-Afrikaans: "Donkerland". Het gaat over 7 generaties boeren in de kaap en het is goed te lezen ondanks het Zuid-Afrikaans. Dan is het verder wachten en lezen totdat we de auto kunnen inleveren.

Om 14:00 vertrekken we richting "Windhoek International Airport" (40 km buiten Windhoek) 3 kwartier later  rijden we de poort van Britz Car Rental in en worden vrij hartelijk ontvangen. Het inleveren van de auto verloopt soepel evenals het verrekenen van de gemaakte kosten voor de band, de koelkast en de v-snaren. We zijn zo klaar en dus erg vroeg op het vliegveld. We vliegen pas om 20:30.


Windhoek International Airport heeft de allure van een dorpscafé in een zijstraat. Het is kleiner dan Eindhoven Airport en er is dan ook niet veel te doen. We zijn op zoek naar mogelijkheden om onze laatste Namib-Dollars en Rands stuk te slaan. Gelukkig is er een fastfood restaurant en nadat we om 17:00 eindelijk onze bagage hebben kunnen inchecken gaan we nog even voor een vette hap: "Burger 'n fries". gelukkig niet te veel groenten er bij. Als we door de douane zijn koopt Wouter nog wat sigaretten en stort zijn laatste dollars in een collecte pot van de 'Lions club'.

De vlucht verloopt soepel, slapen lukt enigszins en de piloot maakt een keurige landing in Frankfurt. We halen de auto op in de Airport-parking en om 12:30 zijn we weer thuis.Wel weer even een cultuurshock met al die beelden van Afrika die nog als een caleidoscoop in ons hoofd ronddraaien. Duurt nog wel een paar weken....

We zijn weer thuis.. 

Geen opmerkingen: