zaterdag 24 mei 2014

32 - Joe´s Beerhouse


Vanuit Ghanzi is het 540 km naar Windhoek. We staan om 7:00 uur op en vouwen voor de laatste keer onze tenten op. De ongenode gast zit nog steeds ergens in de auto. Elke ochtend vinden we aangevreten spullen.

We pakken alles snel in. Uitzoeken doen we wel in de lodge in Windhoek. We tanken in Ghanzi en nemen de 220 km lange prima weg naar de grens. We kunnen op de kaarsrechte, stille weg flink opschieten (130 km/uur) maar kijken goed uit voor vee dat vooral in de buurt van dorpjes los rondloopt. Om 12:00 zijn we bij de grens waar de hele admistratieve rompslomp die we al kennen zich herhaalt.In Namibie nog 330 km tot Windhoek. Omdat het in Namibie een uur vroeger is hopen we om 15:00 in Windhoek te kunnen zijn. We willen nog wat souvenirs inslaan.

netals in Namibie zijn de wegen in Botswana eigenlijk iha heel goed. In Botswana is er langs de rand van de weg nog 30 cm asfalt wat een veilig gevoel geeft. In Namibie daarentegen is langs de gele streep slechts 10 cm asfalt. Een stuurfout wordt meten afgestraft. Daarom is het rijden in Namibie veel inspannender. Wouter en ik wisselen daarom nog een keer af omdat het lastig is zo lang geconcentreerd te rijden.

In Windhoek aangekomen blijkt het dat zondag een nationale feestdag is. We gaan meteen de stad in om inkopen te doen, maar veel winkels zijn al dicht. Gelukkig slagen we de dingen op de kop te tikken die we nog willen hebben zoals enkele kettinkjes gemaakt van de schaal van Struisvogel eieren.



Vanavond voor het laatst naar Joe´s Beerhouse, bekend in windhoek en omstreken. Morgen alles opnieuw inpakken en om 16:00 de auto inleveren. Het was een fantastische reis waarin we Zuidelijk Afrikaen elkaar weer wat beter hebben leren kennen. Tot maandag!

1 opmerking:

Unknown zei

Heb alle blogs gevolgd. Ben stikjaloers maar ook onder de indruk en vol bewondering voor jullie avonturiersbloed. Hoop de foto's ook te mogen zien. Moeten prachtig zijn. Fantastisch gezins-eventueel.

Gr. Harry Kessels